2010 m. vasario 10 d., trečiadienis

Bankokas

Bangkok – city of life! Ne veltui Bankokas taip save pristato. Jis beveik visą parą pilnas gyvybės! Mes taip pat pasinėrėme į jo beprotikšką gyvenimą ir šis miestas mums vis labiau patinka.



Daugybę laiko praleidome milžiniškuose prekybos centruose ir prisipirkome daugiau nei planavome :) Bet kai trys gražios suknelės kainuoja mažiau nei 60 litų, labai sunku nepirkti :) Dabar kankinsimės tampydami visa tai ant savo pečių!



Taip pat apsilankėme viename didžiausių Bankoko kino teatrų. Ten IMAX 3D formatu pažiūrėjome „Avatar“. Įspūdis buvo nerealus!!!

Nenuobodu Bankoke ir vakarais, nes visas gyvenimas persikelia iš prekybos centrų į gatves (bent jau Siam rajone, kuriame mes gyvename). Vėl vyksta prekyba, atsidaro gatvės restoranėliai, susirenka daug jaunimėlio.



Žinoma, Bankokas turi ir trūkumų. Pirmiausia - nežmoniškas karštis bei tvankumas dieną ir naktį. Taip pat nuolat tvyrantis smogas. Bankoke labai ryškūs skurdo ir prabangos kontrastai. Vieni apsipirkinėja prabangiose dizainerių parduotuvėse, o kiti gyvena i lušnynuose. Negalima nepaminėti ir beprotiško eismo bei transporto kamščių. Tiesa, viešasis transportas mieste gana gerai išvystytas. Kai kurias miesto dalis galima pasiekti labai greitai ir patogiai, pavyzdžiui, pasinaudojant skytrain arba metro.

Bankoke esame paskutinę dieną. Rytoj išskrendame į Mianmaro sostinę Jangoną. Šioje šalyje planuojame praleisti 4 savaites. Nežinome, ar ten galėsime atnaujinti blog‘ą, nes nors internetas didesniuose miestuose yra, kai kurie puslapiai blokuojami. Taip pat dažnai dingsta elektra. Be to, ryšys gali būti per lėtas, kad įkelti nuotraukų. Bet anksčiau ar vėliau įrašai ir nuotraukos blog‘e atsiras. Beje, roamingas Mianmare neveikia, tad telefonu mūsų neieškokit.

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Sveikučiai ! Kaip pradžiuginot dėl Bankoko :) jau žiūrinėju sau didelio spalvoto lagamino :D manau dvi savaites bankoke nenueis veltui :)))
Lauksim naujienų iš jūsų !!! Bučkis !
Inga

Rašyti komentarą