2010 m. kovo 10 d., trečiadienis

Bagan



Neaprėpiamuose plotuose, labai primenančiuose Afrikos kraštovaizdį, išsibarstę tūkstančiai IX-XIII amžiaus šventyklų šventyklėlių. Tokį neįtikėtiną vaizdą galima išvysti užsilipus į bet kurią aukštesnę Bagano šventyklą. Nors pačios šventyklos nėra tokios gražios ir skirtingos kaip Angkor šventyklų komplekse Kambodžoje, tačiau jų kiekis tikrai daro įspūdį. Galima valandų valandas žiūrėti į šį nuostabų reginį!

Žinoma, vietiniai pasistengia, kad turistams nebūtų pernelyg gerai. Nervus nuolat gadino pardavėjai, kurių Bagane turbūt dar daugiau nei šventyklų. Jie visi siūlo pirkti tą patį (vienodus atvirukus, piešinius, keramiką arba audinius) ir visi kartoja tą pačią maldelę: „Hello. How are You? Where are You from?“. Tada dar tenka aiškinti kas ta Lithuania, o po to jau seka bandymai įrodinėti, kad mums nieko nereikia, kad negalime suvenyrų tampytis kuprinėse visą likusį kelionės laiką ir t.t. Po poros tokių „pokalbių“ jau būna negera, o po trečio „Hello. How are You?“ norisi prismaugti visus siūlytojus :)

Vis dėlto, Baganas yra viena įspūdingiausių mūsų kada nors matytų vietų ir jos paveikslas išliks atmintyje visą gyvenimą.

2 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

Bagano vaizdai tai tikrai idomus. Ar tose sventyklose dar zmones meldziasi, ar jos apleistos stovi?

Donatas ir Miglė rašė...

Praktiskai visose sventyklose, net ir visai nedidukese, yra po budos statula ar net keleta, prie kuriu vietiniai meldziasi.

Rašyti komentarą