2010 m. gegužės 5 d., trečiadienis

Singapūras

Mūsų nuotykiai prasidėjo dar kertant Malaizijos- Singapūro sieną. Pas visus tris pasieniečiai aptiko duty-free alkoholio, kurio prigriebėm Tioman saloje. Tokio alkoholio iš Malaizijos į Singapūrą įsivežti draudžiama. Jolita, kaip pagrindinė kontrabandininkė, net buvo išvesta pasiaiškinti :) Tačiau pasieniečiai buvo visiškai nepiktybiniai ir praleido mus su visais buteliukais.

Nuotykiai tęsėsi ir atvykus į šalį. Pirmąją naktį Singapūre teko miegoti 10-vietyje kambaryje. Deja, tarp kambariokų turėjome ir britų. O britai nebūtų britai, jeigu neprisigertų ir nepradėtų vemti lovoje 3 valandą nakties :) Daugiau gyvenime nebenorim nakvoti dorm‘e, o ypač su britais :)

Be šių nuotykių, vienintelė mus kankinusi problema Singapūre buvo tik norėjimas čia likti gyventi! Šią šalį visi įsimylėjome iš karto ir kasdien vis labiau nenorėjome iš jos išvykti. Net sunku pasakyti, kas konkrečiai Singapūre žavi, tačiau mums ten pasirodė beveik tobula vieta gyventi.



Pirmiausia, Singapūre stebina tvarka ir švara. Net ne visi Europos miestai šiuo aspektu galėtų prilygti Singapūrui, ką jau bekalbėti apie Azijos miestus. Tikėtina, kad tokią tvarką Singapūre padeda išlaikyti didžiulės baudos už nusižengimus. Pavyzdžiui, bauda už šiukšlės numetimą – beveik 2000 litų. Teko matyti, kad net netyčia numetę šiukšlę singapūriečiai tuoj pat lenkiasi jos pakelti.

Taip pat sunku atsigrožėti Singapūro parkais, skverais, tviskančiais dangoraižiais ir prekybos centrais, itin prabangiomis vilomis bei automobiliais (nuo pastarųjų Donatas negalėjo atitraukti nei akių, nei fotoaparato).



Be to, Singapūrą galima drąsiai vadinti apsipirkinėjimo rojumi. Net neįsivaizduojame, kiek iš viso jame yra prekybos centrų, tačiau vienoje gatvėje jų radom daugiau nei 20! Ir juose tikrai ne po vieną aukštą. Mes su Jolita tokioms vilionėms niekaip negalėjome atsispirti, tad nusiaubėme keletą prekybos centrų :)



Kai singapūriečiams atsibosta apsipirkinėti, jiems nepritrūksta ir kitų pramogų. Šioje šalyje įrengta įvairiausių teminių parkų, muziejų, vyksta daugybė renginių. Mums pasisekė, nes pataikėme į kartą per mėnesį vykstantį nemokamą simfoninio orkestro koncertą botanikos parke. Buvo tikrai labai gražu, nes ne tik muzika atviroje erdvėje skambėjo įspūdingai, bet ir koncerto vieta kėlė susižavėjimą.

2 komentarai (-ų):

Jonas rašė...

Ką ir bepridursi. SG yra modernus pasakų miestas, virtęs tikrove.

augster rašė...

Su britais mums irgi yra buve panasiai - vienas nakti vis bande uzsokti dorm'e ant antro auksto. Soka ir krenta atgal, prabudome ir juokemes iki asaru :)
ps. uzsoko is ketvirto karto :))

Visiskai pritariam del singapuro - isimyli ji is karto!!

Reda&Augustas

Rašyti komentarą