2010 m. sausio 26 d., antradienis

Mae Sariang

Vakar iš Chiang Mai atvykom į nediduką miestelį, pavadinimu Mae Sariang. Kelionė iki jo mus labai nustebino. Pirmiausia, buvo keista, kad į tokį mažą miestelį veža gan naujas, itin gerai įrengtas mikriukas (odinės sėdynės, oro kondicionierius ir pan.). Ir tai nebuvo grynai turistams skirtas transportas. Jame tik mes buvome užsieniečiai, o likę keleiviai - tailandiečiai. Lietuvoje tokio gero viešojo transporto mums niekur neteko matyti. Tiesa, nepamiršti jog esi Azijoje padeda tai, kad mikriukas su visais keleiviais užsuka užsipilti kuro, taip pat stojama pavalgyti. Dar mus maloniai stebino kelio skiriamosios juostos apsodintos gėlėmis arba gražiai iškarpytais medeliais. Nesitikėjom ir tokios puikios kelių kokybės, pakelėje įrengtų poilsio vietų, stovyklaviečių (šiame Tailando regione daug nacionalinių bei regioninių parkų).



Mae Sariang miestelis mums iškart patiko. Čia labai ramu, maloni atmosfera. Gatvelėje palei upę įsikūrę keletas viešbutukų ir kavinių, kur ir gyvena nedidelis būrelis turistų, šiuo metu esančių miestelyje. Mes apsistojome jaukiame ir labai tvarkingame viešbutuke už 300 tailandietiškų batų dviems (apie 23 litus). Palydėti saulę labai gera gurkšnojant vaisinius kokteilius kavinėje ant upės kranto. Maistas miestelyje taip pat labai skanus.



Kad visai neaptingtume nuo tos ramybės, šiandien išsinuomavome motorolerį ir važiavome į aplinkinius kaimelius. Iš pradžių eismas kita kelio puse nei Lietuvoje buvo neįprastas ir Donatas iškart “išsirovė” prieš eismą, bet greitai priprato ir daugiau važiavo tik teisinga kelio puse :)

Važinėdami vėl pasijautėm kaip Laose, nes ne kiek mes kažką žiūrėjom, kiek į mus vietiniai žiūrėjo, sveikinosi, šypsojosi. O ir kai kurie kaimeliai buvo tokie pat skurdūs kaip matyti Laose.
Važiuojant atgal mus truputi pagavo lietutis, tai prisiminėm ką reiškia žodis šalta :) Aišku vis tiek buvo kokie plius 25, bet važiuojant atrodo, kad vėsu.



Kadangi šią dieną praleidome labai gerai, nusprendėme Mae Sariang pabūti dar dienelę ir rytoj vėl motoroleriu tyrinėsim kaimelius.

3 komentarai (-ų):

Rokas rašė...

Geris belekoks, net neturiu ka bepridurt :) Daug idomiau skaityti bloga, kai raso draugai, tada eina labai gerai issijaust i jusu potyrius. Sekmes ;)

Ingrida rašė...

Teisybe sake Rokas! :) Labai smagu skaityti savo draugu nuotykiu aprasymus, nes atrodo, kad girdi ju balsus, juoka, matai sypsenas ir tomis akimirkomis tarsi gyveni kartu su jais ;)

Smagiu ir siltu jums ispudziu! :*

P.S. Siandien ryte (Zirmunuose) lauko termometras rode -27. Tad jus tik dziaukites, kad nesate cia (Donatai, su masiniuku atsivazinesi, kai grisi)!!!

Anonimiškas rašė...

kur prapuolet?

Rašyti komentarą