2010 m. liepos 24 d., šeštadienis

Georgetown. Malaizija

Iš Indonezijos grįžę į Malaiziją jautėmės kaip patekę į Europą. Buvo sunku suvokti, kad 400 kilometrų atstumą įmanoma autobusu įveikti vos per 5 valandas, o ne kratytis pusę paros. Negalėjome atsistebėti švara, tvarka. Niekas nebešaukė „hello mister“ ir net beveik nespoksojo. Taip pat buvo be galo keista turėti dušą su karštu vandeniu. Mums jau būdavo savaime suprantama praustis tik po šaltu vandeniu ir netgi pripratom naudotis mandi (kai pasisemi vandens iš vonelės ar kubilo ir piliesi ant savęs).

Georgetown‘e pakliuvome į skirtingų kultūrų miksą. Vieną akimirką galėjome girdėti iš mečetės sklindančias maldas, kitą - klausytis indiškos muzikos, paėję kelis šimtus metrų grožėjomės kinų namais ir šventyklomis. Be to, jautėmės kaip Londone vaikščiodami po kolonijinių laikų pastatų rajonėlį.



Negalima nepaminėti ir Georgetown‘o maisto. Šiame mieste alkanas tikrai neliksi. Mums itin patinka indų virtuvė, tad Georgetown‘e išbandėme daugybę indiškų patiekalų bei kasryt laimingi bėgdavome valgyti roti (indiškas blynas, kuris valgomas su padažais). Buvo labai gaila iš šito miesto išvažiuoti :)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą