2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Chiang Mai

Šiandien, jau atsigavę po kelionės, tyrinėjom Chiang Mai. Šiame mieste yra apie 300 šventyklų. Mes pajėgėm apžiūrėti penkias :)Ypač gera tose šventyklose, kurios mažai lankomos turistų. Ten taip ramu... Visai pasimiršta už šventyklos ribų verdantis gyvenimas ir gatvių triukšmas. Regis, jog visą dieną galėtum stebėti vienuolių buitį ir grožėtis šventyklų ornamentais.



Kitą pusdienį praleidom nebe šventyklų ramybėje, o turgaus chaose. Šeštadieniais Chiang Mai vyksta naktinis turgus (Saturday walking street). Maniau, kad jame bus tik daugybė turistų, tačiau tailandiečių ten lankosi gerokai daugiau nei užsieniečių. Buvo įdomu stebėti žmones, paragauti įvairių patiekalų. Apskritai negalime atsidžiaugti vėl galėdami kasdien valgyti tailandietišką maistą! Labai skanu, o ir kainuoja nedaug. Šiandien už abiejų pietus mokėjom 11 litų, o vakarienė dviems kainavo 4 litus :) Kainos labai priklauso nuo to, kur valgai. Turistams skirtuose restoranėliuose kainos būna gan aukštos (maždaug kaip Lietuvoje). Taip pat būna paprastesni turistų restoranėliai, kuriuose kainos už patiekalą svyruoja nuo 40 iki 100 tailandietiškų batų (apie 4-8 litus). Gatvės valgyklėlėse ir turguose patiekalai kainuoja 20-40 batų (1.5 - 4 litai).



Daugiau nuotraukų galite rasti nuotraukų galerijoje esančioje puslapio dešinėje.

2 komentarai (-ų):

Rokas rašė...

JOoo +30 :) pas mus vietomis buvo -30 lietuvoj :D
Fotkes paziurejus taip ir tysta seile :)~ geros keliones ir laukiam tolimesniu atnaujinimu bloge... pakeliausim ir mes kartu su jumis, bent virtualiai :)

Donatas ir Miglė rašė...

Tai laukiam atvykstan po vestuvių. Nereiks virtualiai. ;) Va Ingą įkalbėsim atlėkti, vis tiek jau bedarbe patapo. Tai ir jūs galit prisijungti.
Na o -30 tai čia jau ekstremaliai. Nors kita vertus, dabar jei būčiau LT - lėkčiau su subariku ant ledo :)))

Rašyti komentarą