2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Turgaus diena

Šią dieną praleidome dar dvejuose Chiang Mai turguose. Ryte pasivaikščiojom po seniausią miesto turgų, kuris nebuvo itin įdomus.



Vakare (kaip ir kiekvieną sekmadienį) vyko didžiulis turgus Chiang Mai senamiesčio gatvelėse. Atrodė, kad pusė miesto gyventojų prekiauja, o kita pusė gyventojų ir turistai perka. Susidarydavo tokios žmonių spūstys, kad krypuodavom kaip ančiukai vos pasistumdami į priekį.
Daiktų pirkti nenorėjome, nes ne pati geriausia idėja būtų juos tampytis kuprinėse nuo pat kelionės pradžios. Tačiau maisto prisiragavom įvairiausio! Donatas dėl to buvo labai laimingas ir tvirtino, kad nori čia gyventi :)
Dar vienas labai įdomus momentas - himno grojimas 6 valandą vakaro per mieste iškabintus garsiakalbius. Staiga visa didžiulė žmonių minia turguje sustingsta, nebevyksta pardavimai, niekas nesikalba. Kaip kad paspaudus pauzės mygtuką :) Vos himnui nutilus, vėl viskas atgyja.


Chiang Mai nuotraukų katalogą papildėme.

Rytoj jau planuojame iš Chiang Mai vykti į Mae Sariang miestelį, esantį netoli Mianmaro-Tailando pasienio. Tačiau į jaukųjį, skanųjį, draugiškąjį Chiang Mai dar grįšime vasario pradžioje.

2 komentarai (-ų):

Mindaugas J. rašė...

O pas mus šiandien -23 laipsniai. Pirmą kartą mūsų TIGRA neužsivedė, teko prašyt kaimynų pagalbos :)

Unknown rašė...

O kur jus gyvenat? Viesbuty? kiek kainuoja? Nufotkinkit! :)

Rašyti komentarą